VGYE Dingi Kikötő

2022 júniusában nyitotta meg kapuit a VGYE káptalanfüredi jollekikötője. A telephely hiánypótló a Balaton keleti medencéjének északi partján. Az RS Sailing Center névre keresztelt terület várja a VGYE klubtagokat jolléikkal együtt.

Az RS Sailing Center Jollekikötő 600kg terheléssel rendelkező merülő sólyával, 80-130cm mély sólyatérrel és két stéggel rendelkezik a hajók kényelmes vízretételéhez. A sólyához közvetlenül csatlakozik 350 kg teherbírású elektromos csörlő.

A területen elhelyezett klubsátor hűtővel, öltözővel várja a klubtagokat. A vizesblokk (női férfi) zuhanyzóval és a szükséges mellékhelységekkel rendelkezik. Az RS Sailing Center minden évben március közepétől november elejéig várja a klubtagokat. A területen porta és gondnoki szolgálat május közepétől szeptember közepéig van. A terület nem őrzött, kamerarendszerrel óvjuk klubtagjaink felszerelését.

Az RS Sailing Center Jollekikötő a VGYE táborainkat RS Feva 29er és felnőtt oktató és versenyprogramjainak is helyet ad a szezonban. Itt rendeztük meg az elmúlt években a legnagyobb nemzetközi RS Feva versenyeinket, edzőtáborainkat több balatoni és külföldi klub részvételével.

A szárazulat egyszerre maximum 50 jolle tárolására alkalmas, füves terület. A terület adottságából kifolyólag fontos, hogy a hajók megfelelő sólyakocsival mozgathatóak csak kényelmesen.

RS Sailing Center VGYE | Káptalanfüred