Európa legjobbjai között a VGYE!

  • szeptember 19, 2022

Európa legjobbjai között a VGYE!

Az RS Sailing Hungary által szponzorált RS Feva VGYE csapata a a 2020-as olaszországi Európa Bajnokság után idén ismét a kontinensviadalra készült. A 2022. évi Európa Bajnokságot a csehországi Lipno-ban rendezték meg.

Beszámoló a VGYE csapatától a Crown Cup FEVA 2022. Europeans-ról:

Minden edzésre úgy indultunk, hogy tudtuk, ezen a versenyen kell nyújtanunk formánk legjobbját. Edzők és versenyzők egy emberként dolgoztak a cél elérése érdekében. Célul tűztük ki, hogy csapatunk a magyar mezőny élvonalában végezzen.

Idén négy egységgel neveztünk.

Csapatunk: Prágai Réka – Fekete Hanna, Korompay Zsombor – Náray Borbála,Nagy Máté – Fehér Tamás, Madzin Bodza – Göblyös-Sztrókai Katica.

Már 5 nappal a verseny előtt megérkeztünk, hogy megismerjük a helyi körülményeket, pályát, vizet. Sajnos az időjárás közbeszólt és minden nap megzavarta edzésünket. Ezzel együtt 25-én minden tudásunkkal és energiánkkal álltunk rajthoz. RS FEVA hajóosztályban 79 hajóból 14 magyar páros, köztük 4 VGYE hajó várta a rajtkürt hangját. Számunkra mindjárt az első nap volt a legeredményesebb. 6 futamból azonnal az elsőben a 10. helyen végzett a Prágai – Fekete duó. Csapatunkból a Korompay – Náray páros is eredményesen ért célba és a másik lány párosunk, Madzin – Göblyös-Sztrókai, illetve vegyes párosunk, Nagy – Fehér is hozták a kötelezőt. Sajnos a teljes versenyt az eső és a szélmentes időjárás uralta, így olyan nap is előfordult, hogy a szervezők nem tudtak futamot indítani.A viszontagságos időjárás ellenére versenyzőink szépen helyt álltak a Crown Cup RS Feva Európa Bajnokságon: Prágai Réka és Fekete Hanna a legeredményesebb magyar egységként női párosban az előkelő 6. helyet szerezte meg, összetettben pedig a 30. helyen végzett. Második legsikeresebb hajónk, Korompay Zsomborral és Náray Borbálával a 46. helyen zárta a versenyt, míg lány párosként a 15. helyezést elért Madzin Bodza és Göblyös-Sztrókai Katica az 58. helyen végzett. A most először együtt versenyző Nagy Máté és Fehér Tomi duónk a 74. hajóként érc célba.

Gratulálunk az összes versenyzőnknek, nagyon büszkék vagyunk az elért eredményeikre és nagy reményekkel tekintünk a következő, 2024-ben megrendezendő Európa Bajnokságra.

Nagy köszönet illeti edzőinket, Náray Ágoston, Göblyös Sztrókay Bátort, Náray Richárdot és nem utolsó sorban a velünk utazó szülőket is, akik remek háttérországként álltak helyt a verenyen!

Galéria a 2022. évi Európa Bajnokságról: