VGYE Dingi Kikötő

A balatoni kikötőket az elmúlt években folyamatos kritika érte azzal kapcsolatban, hogy tudatosan megfojtják a tóhoz illő, hagyományokban gazdag dingi-vitorlázást. A legtöbb kikötőben nincsenek sólyák, és többnyire még a legpatinásabb klubok is csak saját ifjúsági versenyzőik számára tartanak fent parti helyeket a svertes hajók számára. Ezen a helyzeten változtat most a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület, amely a Balaton egyik legnépszerűbb partszakaszán Káptalanfüreden nyitja meg új dingi kikötőjét.

„Régi álmunk teljesül most ezzel a projekttel: egyrészt versenyzőink és táborozó vitorlázóink számára sikerült balatoni telephelyet találni, másrészt tagságot és vízretételi helyet tudunk biztosítani mindazoknak a pártoló tagjainknak, akik egy-egy szép balatoni napon szeretnének egy jót vitorlázni saját jolléjukkal”

A VGYE Dingi Kikötő névre keresztelt bázison minden megtalálható, ami a jollevitorlázáshoz kell: nagy füves terület a sporteszközök tárolásához, öltözők és vizesblokk, a terület előtt ingyenes parkolóhelyek, és persze egy nagyszerű adottságú part, szinte azonnal mélyülő vízzel. A sólya is a helyére került, az edzőmotorosok számára épített stégekkel együtt így 2024. májusában, már megindulhatnak az első edzőtáborok és edzések is Káptalanfüreden a VGYE új jolle-kikötőjében!A jolleparadicsom várja mindazok jelentkezését, akik saját hajóval rendelkeznek és az egyesület pártoló tagjaként, alkalomszerűen vagy egész szezonban szeretnének használni hajóikat. A VGYE arra számít, hogy a hírre sok kert végében vagy sufniban porosodó vitorlás kishajó, RS, Kalóz, 420-as, Laser vagy Finn előkerül majd, amelyeket gazdáik évek óta azért nem használtak, mert nem volt olyan dingi kikötő, amely befogadta volna őket.

Szolgáltatások (szolgáltatásainkat 2024-ben folyamatosan bővítjük majd):

  • Vízreszáló hely lengősólyával edzőmotorosoknak (elektromos csörlővel) és 500 kilóig minden dinginek maximum 3m szélességig.
  • Homokos rézsűs sólyatér
  • Öltöző és vizesblokk használat
  • Füves területhasználat
  • Elektronikus jegyrendszer
  • Biztonsági kamerarendszer a területen
  • Edző és mentőmotoros a területen
  • Gyermektábrok
  • Utánpótlás vitorlás versenycsapatok

Lokáció:
Káptalanfüred előnye az is, hogy központi helyen fekszik, így a Balaton északi partjának bármely településéről könnyen elérhető. Egy jolléhoz nem kell sok cucc: így ha jó a szél, akár biciklire pattanva is gyorsan meg lehet közelíteni a helyet. A versenyző vagy táborozó gyerekek szüleit is örömmel látják: amíg a srácok edzenek vagy versenyeznek, a család idősebb tagjai vízre tehetik hajójukat, és a vízről követhetik az eseményeket.

Jövőképünk:
És van jövőképünk is, ami ma már több mint egy vízió… Reményeink szerint 2024-ben megépülhet majd a klubház, ezzel kitolhatjuk a szezont. Lesz majd büfé fűtött öltöző, szárítóhelység, szauna is, és a szörfiskoláról meg a felnőtt oktatásról sem szabad megfeledkezzünk az idei szezonban. Rövidtávon lehetőséget szeretnénk biztosítani vitorlás csapatoknak, edzőtáboroknak, nemzetközi és hazai versenyek szervezőinek hogy itt tarthassák foglalkozásaikat, versenyeiket. Ha elkészülünk az építkezéssel és a VGYE Dingi Kikötő teljesen készen lez ismét indul majd a felnőtt oktatás az RS Quest hajókkal.

Addig is szeretettel várjuk a dingi vitorlázók csapatában,

Ha érdekel, és szíves lennél pártoló tagunk, kérlek olvasd el figyelmessen a VGYE Dingi Kikötő házirendjét, és utána csak egy gombnyomás, hogy a csapatunk tagja legyél.  A Jelentkezés a VGYE Dingi Kikötőbe gomb megnyomássával már csak az adataidat kell megadd, hogy tagunk legyél és hozhasd a dingidet hozzánk. Fontos, a Dingi Kikötő szolgáltatásai csak egyesületi tagok számára elérhetőek, figyelmesen töltsd ki az ürlapot a jelentkezéshez, és kényelmesen otthonról egy bankkártyával ki tudod fizetni az adott évre a jelentkezéssel kapcsolatos díjakat!  

A VGYE Dingi Kikötőkikötő házirendje itt olvasható