Iskolai vitorlázás program

Egyesületünk fontosnak tartja a vitorlázás népszerűsítését az iskoláskorú gyermekek körében, ezért 2018-ban elindítottuk a VGYE Iskolai Vitorlás programját.

A Magyar Vitorlás Szövetség 2018 óta rendelkezik az általános iskolai tantervbe illeszthető vitorlás oktatási programmal, amely a testnevelés órák keretében ismerteti meg a sportágat a gyerekekkel. Erre a programra alapozva indítottuk el saját képzési programunkat, ahol jelenleg egy általános iskola két 5., 6. osztályával dolgozunk egy 20 órás (10 alkalom) projekt keretében minden tanév tavaszán. A gyerekek áprilistól júniusig hetente kétszer 2-2 órában járnak vitorlázni a VGYE Vitorlás Központba Budapestre.

Egy tavaszi szezon alatt a résztvevők megtanulják a vitorlázás alapjait, és remélhetőleg igazi vitorlázóvá válnak. Tudásukat a VGYE nyári vitorlástáboraiban is bővíthetik, vagy csatlakozhatnak valamelyik versenycsapatunkhoz.

A programot a nagy érdeklődésre való tekintettel 2023. év  óta két osztály vesz részt.

Ha felkeltettük érdeklődését a VGYE Vitorlás Suli Programjával kapcsolatban, további információkat talál a letölthető tájékoztatóban. Munkatársaink szívesen elmennek Önökhöz, és részletesen ismertetik az együttműködésben rejlő lehetőségeket. VSP Programszervező Sinka Attila | Telefonszám: +36 30 432 4390

További iskolák jelentkezését várjuk e-mailban a VGYE Iskolai vitorlázás programunkban!

Ha iskolád már csatlakozott a VGYE Vitorlás Suli Programjához, egyéni vagy csoportos regisztrációdat a gombra kattintva tudod elkezdeni!

VGYE Iskolai Vitorlázás Program, Budapest