Vitorlázás versenyszabályai előadás sorozat

2023 novemberében a VGYE egyik kiváló edzője és nemzetközi versenybírója Náray Vilmos, felajánlotta versenyzőnknek, klubtagjainknak, hogy a téli szezonban egy szabályismereti előadássorozattal kedveskedik nekünk.

Az előadásokat a téli időszakban kezdtük, online formában. AZ előadások nyilvánosak, mindenkit szeretettel várunk rájuk.

Ha részt szeretnél venni az előadássorozaton, és meg szeretnéd kapni az előadások anyagait előre, kérlek írj nekünk e-mailt az office@vgye.hu címre.

Vitorlázás versenyszabályai, az alapok, 2023. január 17.:

Az útjog, elsősorban a rajtnál és a kreuzszakaszon ( A,B és D szakasz), 2024. január 18.:

Óvások és orvoslatok, és különleges szabályok „P” függelék, 2024. február 15.:

Kalamajka a krezbójánál, 2024. február 22.:

Az előadások online anyagát rögzítettük, az visszanézhető, ha gondolod és írsz nekünk egy e-mailt elküldjük neked a linket és a belépési kódot!
Az előadáshoz tartozik majd egy tesztfeladat sor, amelyet a résztvevők kitölthetnek majd számot adva tudásukról január folyamán! Ha érdekel, a feladatsorok linkjéért is jelentkezhetsz!

Addig is gyakorlásként erre a linkre kattintva egy érdekes, izgalmas animált feladatokkal színesített oktatórendszert találtok. Nézzétek meg, érdemes…

Ez a szabályismereti játék a vitorlázás alapvető szabályait tartalmazza:

  • A program négy modulból áll: szituációk szám szerint, kvíz, a rajttól a célig, szabálykönyv.
  • Az első három modulból érhető a kb. 250 szituáció, amelyek három nehézségi szintbe tartoznak. A szám szerinti felsorolás segítségével szisztematikusan végigjátszhatók a különböző nehézségi szintek. A kvíz saját tudásunk tesztelésére alkalmas, a rajttól a célig modulban a versenypályán való előfordulási hely szerint találjuk meg a helyzeteket.
  • Minden szituációhoz tartozik egy animáció és egy kérdés. A kérdésre adott válaszunkat a program azonnal értékeli, és magyarázatot ad hozzá a szabálykönyv megfelelő pontjára való hivatkozással. Az animációk a vezérlőkkel újra lejátszhatók, akár „kockánként”.
  • A szabálykönyvben a szabályok száma szerint kereshetünk a főoldalról.

A technikai kivitelezéssel kapcsolatban azt kell tudni, hogy a flash animációk miatt az iPhone és iPad készüléken sajnos nem működik a program, és az Android operációs rendszert használóknak is telepíteni kell a Flash Playert. A szerző is ismeri ezt a korlátot, ezért hosszú távon tervezi a játék teljes struktúrájának frissítését, addig viszont türelmesen várnunk kell erre.