A vitorlázás versenyszabályai téli előadások – Náray Vilmos IJ

  • december 28, 2023

2023 novemberében a VGYE egyik kiváló edzője és nemzetközi versenybírója Náray Vilmos, felajánlotta versenyzőnknek, klubtagjainknak, hogy a téli szezonban egy szabályismereti előadássorozattal kedveskedik nekünk.

Az előadásokat a téli időszakban kezdtük, online formában. Az előadások nyilvánosak, mindenkit szeretettel várunk rájuk. AZ ELŐADÁSOK TOVÁBBI RÉSZEI MIND-MIND FELKERÜLNEK MAJD AZ OLDALUNKRA. EGYBEN ITT TALÁLJÁTOK MAJD!

Ha részt szeretnél venni az előadássorozaton, és meg szeretnéd kapni az előadások anyagait előre, kérlek írj nekünk e-mailt az office@vgye.hu címre.

  1. Vitorlázás versenyszabályai, az alapok:

Az első előadás előzetes anyaga itt megnézhető:
alapvetések, definíciók jelzések alapszabályok

Az előadás online anyagát rögzítettük, az visszanézhető, ha gondolod és írsz nekünk egy e-mailt elküldjük neked!
Az előadáshoz tartozik majd egy tesztfeladat sor, amelyet a résztvevők kitölthetnek majd számot adva tudásukról január folyamán! Ha érdekel, a feladatsor linkjéért is jelentkezhetsz!

Addig is gyakorlásként erre a linkre kattintva egy érdekes, izgalmas animált feladatokkal színesített oktatórendszert találtok. Nézzétek meg, érdemes…

Ez a szabályismereti játék a vitorlázás alapvető szabályait tartalmazza:

  • A program négy modulból áll: szituációk szám szerint, kvíz, a rajttól a célig, szabálykönyv.
  • Az első három modulból érhető a kb. 250 szituáció, amelyek három nehézségi szintbe tartoznak. A szám szerinti felsorolás segítségével szisztematikusan végigjátszhatók a különböző nehézségi szintek. A kvíz saját tudásunk tesztelésére alkalmas, a rajttól a célig modulban a versenypályán való előfordulási hely szerint találjuk meg a helyzeteket.
  • Minden szituációhoz tartozik egy animáció és egy kérdés. A kérdésre adott válaszunkat a program azonnal értékeli, és magyarázatot ad hozzá a szabálykönyv megfelelő pontjára való hivatkozással. Az animációk a vezérlőkkel újra lejátszhatók, akár „kockánként”.
  • A szabálykönyvben a szabályok száma szerint kereshetünk a főoldalról.

A technikai kivitelezéssel kapcsolatban azt kell tudni, hogy a flash animációk miatt az iPhone és iPad készüléken sajnos nem működik a program, és az Android operációs rendszert használóknak is telepíteni kell a Flash Playert. A szerző is ismeri ezt a korlátot, ezért hosszú távon tervezi a játék teljes struktúrájának frissítését, addig viszont türelmesen várnunk kell erre.