ISKOLAI VITORLÁZÁS BUDAPESTEN! – TORNAÓRA KERETÉBEN

  • március 22, 2024

Mindezt akár iskolai tanterv keretén belül, helyszínre szállítással! A Vitorlás Suli Program tagja ként, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület vállalja iskolás csoportok fogadását a Kopaszi gáton, a tavaszi és őszi időszakban.

A vitorlázás a legösszetettebb sportágak egyike. Fizikai értelemben erőt és kitartást, technikai sportág lévén ügyességet követel, és mindezek mögött szellemi kihívást rejteget. Aki jól akar vitorlázni, meg kell ismernie a szél és a víz mozgásának sajátosságait, fizikát, meteorológiát.

De ami mindezeknél fontosabb: vitorlázni klassz!

A hajó repül a víz felett, süt a nap, a vízpermet hűti az arcodat. Olyan mozgás, szabadidős tevékenység, amelyet mindenki űzhet, korra, nemre, fizikai adottságokra való tekintet nélkül. A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület (VGYE) immár két évtizede hozza el ezt az élményt a gyerekeknek. Nemcsak élversenyzőket nevel (a klub tavaly óta már ifjúsági magyar bajnok vitorlázóval is büszkélkedhet), hanem ennél sokkal fontosabb, hogy évente többszáz lánynak és fiúnak tanítja meg a sportot és ezzel együtt a természet szeretetét. A VGYE a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai felügyelete alatt működő Vitorlás Suli Program tagja, megfelel az évről évre
megújítandó minőség-biztosítási kritériumoknak.

A foglalkozások jelenleg két helyszínen zajlanak: Budapesten a Lágymányosi öbölben (tavasszal és ősszel), illetve a nyáron a Balatonon, az egyesület káptalanfüredi bázisán.

Meglátod, gyerekjáték az egész!

További információ és jelentkezés